Chronische pijn


We spreken van chronische pijn, wanneer pijnklachten langer dan 3 maanden blijven bestaan.  Voorbeelden daarvan zijn o.a. langdurige nek- en rugklachten, fibromyalgie en whiplash. Andere factoren gaan dan meespelen. De pijn gaat als het ware een eigen leven leiden, met gevolgen voor het dagelijks leven als werk, hobby’s, relaties en kwaliteit van leven. U gaat bijvoorbeeld bepaalde bewegingen vermijden uit angst voor de pijn, omdat deze als acute pijn blijft aanvoelen. Of u bijt zich juist door de pijn heen, wat bij heftige pijn moeilijk of niet vol te houden is. 

 

Netwerk Chronische Pijn

Binnen het Mensendieck Collectief Zuid heeft Gerie van de Vlekkert zich gespecialiseerd in de behandeling van Chronische Pijn. Zij is aangesloten bij het Landelijk Netwerk Chronische pijn. Er wordt gewerkt met een protocol dat speciaal is ontwikkeld voor patiënten met chronische pijnklachten. Informatie hierover vindt u op www.netwerkchronischepijn.nl

 

 

Wat houdt de behandeling in?

In de behandeling kijken we wat chronische pijn en de gevolgen daarvan voor u betekenen en op welke manier u hiermee anders kunt omgaan. Het uiteindelijke doel is dat u zelf invloed leert uitoefenen op de pijn, beter kunt functioneren en een betere kwaliteit van leven ervaart. Bij sommige mensen kan door anders met de pijn om te gaan, pijn vermindering bereikt worden. 
Aangezien iedereen chronische pijn en de gevolgen ervan anders beleeft, maken we een behandeling op maat. Ook de behandelduur wisselt per persoon. De behandeling leert u vaardigheden aan die u helpen bij het omgaan met chronische pijn. U leert u gebruik te maken van uw eigen mogelijkheden en rekening te houden met beperkingen.

Dit filmpje geeft hierover extra informatie: Wat doet de oefentherapeut bij chronische pijn?

 

Internetprogramma over omgaan met pijn

Als therapeut bied ik u nog een extra mogelijkheid tot het volgen van een internet programma over Omgaan met Pijn. Indien dit programma geschikt voor u is en het spreekt u aan om de module te gaan doen, ontvangt u een inlogcode. U kunt het programma zelfstandig in uw eigen tempo volgen met eventuele ondersteuning tijdens de afspraken.

 

 

 

 

 

 

 

 netwerk-chronische-pijn
Hoofdlocatie en postadres:
GC De Heeze, Graanhof 134
7335 AV Apeldoorn

Locatie:
Dok Zuid, 1e Wormenseweg 338
7333 GZ Apeldoorn

Tel: 055 -5429398
email:
info@mensendieck-apeldoorn.nl
a.agterberg@mensendieck-apeldoorn
g.vandevlekkert@mensendieck-apeldoorn.nl