Adem- en ontspanningstherapie (vervolg)


Stressgerelateerde klachten

Wanneer wij in ons leven stress ervaren brengt dat lichamelijke veranderingen teweeg: onze ademhaling versnelt, spierspanning, hartslag en bloeddruk nemen toe, onze mond wordt droger en we transpireren meer. Deze  reactie maakt scherp en alert waardoor u bijv. beter een drukke straat over kunt steken . Als deze reactie echter opgewekt wordt in lichamelijk rustige situaties ( een lastige vergadering voor de boeg, te veel of te weinig te doen hebben, financiële zorgen etc) dan heeft u een probleem: u kunt nergens met u teveel aan energie heen en het lichaam kan zich niet zoals in het voorbeeld van het  oversteken ontladen. Langdurige stress leidt tot uitputting van het lichaam, vermoeidheid en allerlei lichamelijk ongemak. Voorbeelden hiervan zijn: hoofdpijn, nek- en rugpijn, gejaagdheid, onregelmatige adem of hyperventilatie, vaak moeten plassen en slaapproblemen.

Aanpassing

Ons lichaam is heel goed in staat om zich voortdurend aan te passen aan de prikkels die op ons af komen. Soms gaat dat aanpassen zo geleidelijk dat we ons niet bewust zijn, dat het eigenlijk niet meer zo goed met ons gaat. Bepaalde lichaamssignalen lijken “gewoon “ te worden en verliezen hun signaalfunctie. Wanneer we deze lichaamssignalen blijven negeren, kunnen we onze grenzen gaan overschrijden met klachten als gevolg.

Adem en Ontspanningstherapie (methode van Dixhoorn)

Kunnen ontspannen is een individueel proces, dat voor ieder mens anders is. Ontspanning is daarbij meer dan het verminderen van spierspanning of het rustiger laten worden van de ademhaling. De aandacht naar het lichaam kunnen brengen zonder de klachten te verergeren, leren voelen hoe het met het lichaam gaat, hoe het  beweegt, hoe de houding is en het leren nemen van rust- en herstelmomenten zijn belangrijke ondersteunende factoren. Instructies kunnen zowel liggend, zittend of staand zijn. Ze zijn in principe voor iedereen uitvoerbaar en sluiten aan bij houdingen in het dagelijks leven. Ook zijn handgrepen (zachte manuele technieken) mogelijk.
Door verschillende oefeningen uit te proberen, ontdekt u zelf welke oefening op u de meeste invloed heeft en voor u het beste toepasbaar is. U leert de stressoren te onderscheiden van uw lichamelijke reactie daarop, er maatregelen tegen te nemen of er beter mee om te gaan.

Meer informatie over Adem- en Ontspanningstherapie vindt u op mijn website: www.ademkracht.nl


Terug.I think you’ll will easily notice www.replica-handbag.net in the photo’s will be able to fit a number of things inside it before it is Too big: two towels, my drink holder, flamingo towel clips, my phone and may certainly fit a few books along with a Gucci Bags Replica of my sun protectants. I really like the truth that it’s double-lined, making obtaining the sand from it quite simple.


adem-vervolg
Hoofdlocatie en postadres:
GC De Heeze, Graanhof 134
7335 AV Apeldoorn

Locatie:
Dok Zuid, 1e Wormenseweg 338
7333 GZ Apeldoorn

Tel: 055 -5429398
email:
info@mensendieck-apeldoorn.nl
a.agterberg@mensendieck-apeldoorn
g.vandevlekkert@mensendieck-apeldoorn.nl