Adem- en ontspanningstherapie                                                                                                                                           

Binnen het Mensendieck Collectief Zuid is adem- en ontspanningstherapie een specialisatie van Gerie van de Vlekkert.

 

In 2008 heb ik een speciale, 3 jarige deelopleiding tot adem- en ontspanningstherapeut volgens de methode van Dixhoorn afgerond. Deze methode is een waardevolle aanvulling op hetgeen ik als oefentherapeut doe, maar kan ook op zichzelf staan. Daarnaast heb ik cursussen gevolgd op het gebied van mindfulness, COPD en astma, slaapproblemen en heb ik in dec 2017 de 2 jarige Post HBO specialisatie voor psychosomatisch oefentherapeut afgerond. 

 

Psychosomatische oefentherapie richt zich op de combinatie van psychische en lichamelijke klachten. De manier waarop we tegen een klacht aankijken of hoe we met problemen omgaan, kan een rol spelen bij het ontstaan van stressklachten.De psychosomatische oefentherapie richt zich op het herstel van het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning en het versterken van de persoonlijke kracht en kwaliteit. Meer info 

 

Inmiddels heb ik jarenlange ervaring in het behandelen van angst- en spanningsgerelateerde klachten zoals hyperventilatie,angst- en paniekklachten en algemene spanningsklachten. Ook begeleid ik mensen met spanningsklachten bij re-integratie. Mijn behandeling is vaak zeer aanvullend op de behandeling van een psycholoog of POH GGZ.
Behalve voor volwassenen zijn de oefeningen ook geschikt voor kinderen/jongeren vanaf ongeveer 11 jaar.


Lees verder.adem-en-ontspanningstherapie
Hoofdlocatie en postadres:
GC De Heeze, Graanhof 134
7335 AV Apeldoorn

Locatie:
Dok Zuid, 1e Wormenseweg 338
7333 GZ Apeldoorn

Tel: 055 -5429398
email:
info@mensendieck-apeldoorn.nl
a.agterberg@mensendieck-apeldoorn
g.vandevlekkert@mensendieck-apeldoorn.nl